25. April 2024.

logo

Izveštaj sa konferencije za novinare PDF Štampa El. pošta
četvrtak, 24 april 2014 18:00

Konferencije

IZVEŠTAJ SA KONFERENCIJE ZA NOVINARE ODRŽANE
24. aprila (četvrtak) 2014.

 img 0980

   Na konferenciji je izneto kakav odnos Savez bačkih Bunjevaca ima u lokalnom parlamentu Grada Subotice.

   Savez bačkih Bunjevaca je  deo skupštinske većine u lokalnom parlamentu, potpisnik je postojećeg koalicionog sporazuma i ima pomoćnika Skupštine grada, što je za nas od velike važnosti u cilju ostvarivanja onih prava koja kao nacionalna zajednica imamo u gradu Subotica. Prvi put u novijoj istoriji i od uvođenja višepartijskog sistema Bunjevci imaju svog političkog predstavnika na tako važnoj funkciji, a koji je biran na samostalnoj listi pod bunjevačkim imenom – istakao je Mirko Bajić, predsednik SBB.

 - Savez bačkih Bunjevaca čvrsto stoji na stanovištu da sve veće nacionalne zajednice moraju imati svoje političke predstavnike u vršenju lokalne vlasti.

 - SBB će u skladu sa tim i ubuduće samostalno zastupati sopstvenu politiku u lokalnom parlamentu, sarađujući sa onim političkim partijama koje prihvataju autohtonost bunjevačke nacionalne zajednice, naročito sa SVM, SPS i SNS i u tom pogledu pozdravljamo ostvareno puno jedinstvo SNS u Gradskom odboru Subotica.

 - SBB očekuje da se završi konsolidovanje skupštinske većine u lokalnom parlamentu i da se krene u punu realizaciju zacrtanih ciljeva.

   Dragan Kopunović je izneo da Savez bačkih Bunjevaca razvija svoju infrastrukturu i da kreće u izbornu kampanju za izbore za Nacionalni savet.

 - Konstituisan je Gradski odbor SBB u Novom Sadu, a u pripremi je konstituisanje Gradskog odbora SBB-a u Somboru.

 - SBB otpočinje aktivnosti za izbore za Nacionalni savet, koji se očekuju u oktobru.

 

 

© 2012 Savez bačkih Bunjevaca. Sva prava zadržana.