25. April 2024.

logo

IZBORI 2012. PDF Štampa El. pošta
subota, 14 april 2012 09:07

SA KONFERENCIJE ZA NOVINARE SBB

Proglašena lista Saveza bačkih Bunjevaca za lokalne izbore

Istina_hrabrost

Lista Saveza bačkih Bunjevaca, čiji je nosilac Mirko Bajić, na predstojećim lokalnim izborima izaći će pod rednim brojem 10. Naziv liste je “Mirko Bajić - Savez bačkih Bunjevaca”

Naša je lista najmlađa sa prosekom godina 38, i jedina smo lista koja ima 50 procenata kandidata ženske populacije. Lista predstavlja jedinstvo bunjevačkog korpusa u potrebi da se definiše politički i nacionalni interes, jer smo podršku dobili i od bunjevačkih kulturnih istitucija: BKC „Tavankut“, BKC „Bajmok“ i drugih – istakao je Mirko Bajić.

Apolon Savanov je govorio o razlozima zašto je Bunjevački Kulturni Centar „Tavankut“ podržao listu Saveza bačkih Bunjevaca i o važnosti uspostavljanja jedinstva unutar bunjevačkog korpusa.

Na konferenciji su predstavljeni kandidati za odbornike Saveza bačkih Bunjevaca za predstojeće lokalne izbore 6. maja. Novinarima se direktno predstavio i Franjo Šarčević iz Žednika koji je govorio o svojim ranijim aktivnostima i pobedi na izborima za Mesnu zajednicu Novi Žednik.

Savez bačkih Bunjevaca u maju puni 5 godina postojanja i nada se da će naredni rođendan proslaviti kao parlamentarna stranka, ne samo u gradu, nego i u Skupštini AP Vojvodine, jer će takođe izaći i na pokrajinske izbore po većinskom sistemu.

Slogan naše kampanje glasi: ISTINA, HRABROST, POVERENJE i pozivamo građane da nam daju punu podršku na predstojećim izborima - istakao je na kraju predsednik i osnivač Saveza bačkih Bunjevaca, Mirko Bajić.

 

© 2012 Savez bačkih Bunjevaca. Sva prava zadržana.